Good times!

Nu börjar jag känna mej ganska hemma i det här landet. Har varit ute på diverse pubar och käkat både med familjen och med vänner. I lördags var jag och hjälpte till i stallet där jag börjat rida. Dom har 6 hästar och i lördags var det deras tur att ha Hunting meeting vilket innebär att alla som jagar i deras område dyker upp med deras hästar och innan dom rider iväg serveras dom whiskey eller portvin, sandwiches och cake. Jag hjälpte till att knoppa hästarnas man innan och när dom var färdiga var jag en av dom som gick runt och erbjöd sandwiches. Det var väldigt kul att se alla fina hästar och uppklädda ryttare, även hundarna var en syn tror det var 18 st vita jättefina vovvar.

På själva jobbet går det bra lilleman hade födelsedagskalas i fredags vilket det va lite styr med innan men allt gick jättebra, det börjar dock märkas att han är två år gammal trotset kommer mer och mer =) . Familjen är verkligen helt kanon och varje gång vi är ute och äter så lär dom mej massor av saker om den brittiska kulturen vilket är väldigt spännande. Igår var vi ute och åt på ett värdshus och mamman var impad att jag fattade den brittiska humorn vilket för övrigt är helt underbar! Pappan har jätterolig humor vilket hans fru inte håller med om då hon oftast är offret, om jag ska va ärlig så påminner dom lite om mina egna föräldrar.

Vill också bara meddela alla som sagt att britterna inte ser bra ut att så inte är fallet! Jag har sett många puddingar så här långt ;)

Cheers!!

MAULIN!

En vecka har gått...

Det känns helt sjukt att tiden går så fort men samtidigt skönt att det inte är tvärtom. Imorgon har jag min första lediga dag och då får jag också min första lön på £100. Jag ska eventuellt följa med morföräldrarna som ska passa PJ imorrn in till Taunton och se vad det finns för shoppingutbud. Sen ska mamman och jag åka och köpa ridstövlar och hjälm antingen imorrn eller på fredag för nu ska jag ta tag i ridningen på allvar. Mamman har pratat med två olika som har häst och båda säger att jag gärna får hjälpa dom, båda har även jakthästar vilket ska bli så sjuukt kul eftersom det är sådana hästar jag föredrar, med andra ord stora och maffiga! Kommer förmodligen inte kunna röra mej sen efteråt jag måste komma ihåg att stretcha!

Vädret var uruselt de första dagarna men igår sprack det upp och blev solsken och jisses vad vackert det är här! Jag ska försöka ta mej tid och gå runt med kameran och ta lite fina naturbilder. Idag gick lilleman och jag på promenad med vagnen och det tog nog längre tid än vad den rundan normalt tar för urbefolkningen för pinsamma Malin måste stanna var hundrade meter och gapa åt den fantastiska utsikten.

Lilleman tycker nog att jag är den knäppaste aupairen som finns med all rätt! Det roligaste han vet är att springa genom vattenpölar vilket det finns gott om här, han har dock inga galonisar så vi får byta byxor tre gånger om dagen när dom blir blöta. Men idag tog även jag på mej stövlarna och sprang genom vattenpölarna och han såg ganska fundersam ut över vad jag höll på med. Han är väldigt lätt att underhålla man behöver bara göra en grimas så garvar han!

Dagarna framöver kommer det nog bli lite extra barnpassing då pappan åkt till Japan in business och mamman får lite mer att göra på kontoret. Men jag har inget emot det alls för än så länge är det bara roligt :)

Pratade med mor och far på telefon igår och det kändes jättebra att höra deras röster, saknar dom såklart men inte så att jag lider av det.

Nu blir det duschen see ya!!

Puss MAULIN

Framme i Somerset!!

Jaha då har man två arbetsdagar avklarade hos familjen och det känns oförskämt bra! Dom jag bor hos är supertrevliga och barnet jag jobbar med ett riktigt litet charmtroll.

Jag bor mitt emellan en liten stad som heter Chard och en by som heter Chardstock. Familjen har ett stort hus som dom totalrenoverar så de bor i en så kallad Cottage som ligger precis intill stora huset. Där ligger också min lilla lägenhet. Lägenheten och familjens cottage är nyrenoverat och jättefräscht, de har en enorm trädgård med tennisplan och en hangar till helikoptern(!) Det finns även ett stall där familjen har sina två hästar men för det mesta går de ute dygnet runt eftersom vädret är så varmt. Det finns även två hundar och massa höns på gården.

Min känsla just nu är fy tusan vad bra detta kan bli! Den enda risken jag känner som finns är att det lätt kan bli ensamt men jag tänker jobba på den biten med. Jag ska försöka ta tag i träningen och tydligen finns det en granne som har en massa jakthästar som hon eventuellt ville ha hjälp att motionera. Jag ska även försöka hjälpa till med inridningen av familjens unghäst. Imorrn ska jag borsta lite på henne och se vad det är för filur.

Det är ganska ovant att prata engelska hela tiden men jag har fått beröm för att jag pratar bra så det känns skönt. Det svåra kan vara att höra vad lilleman säger ibland för oftast säger han saker som man förstår men ibland säger han saker som föräldrarna inte heller förstår och för en annan kan det va svårt att urskilja vad som är vad =) .

nu tänker jag gå och lägga mej i min supersköna dubbelsäng och njuta av morgondagens sovmorgon!

xoxo MAULIN!!!

10 dagar kvar...

Nu är det bara tio dagar kvar tills jag sitter där på planet och undrar vad tusan jag gett mej in på. Bara att hitta till rätt buss på flygplatsen kommer bli en utmaning då Heathrow är enormt!! Sen blir det som sagt bussresa till Taunton som ligger i countyt Somerset i sydvästra England där min blivande arbetsgivare hämtar upp mej. Jag kommer bo i en liten by på vischan och jobba med en pojke som snart ska fylla två år. Det går inte att beskriva med ord hur spännande det är.

Jag är egentligen inte särskillt nervös över själva barnpassningen det är ju inget nytt och jag tror inte engelska barn skiljer sig särskillt mycket från svenska. Det jag är lite spänd över är hur ensam jag kommer bli, om det finns folk där i min ålder och hur mycket familjen vill ha med mej att göra på fritiden. Vill dom vara för sig själva så lär det ju bli ganska ensamt för min del men från vad jag har kunnat tolka från telefonsamtalet med mamman så verkade dom väldigt sociala och tillmötesgående och jag var välkommen att delta i family activities. Så jag oroar mej nog som vanligt i onödan =) .

Jag har funderat lite över vad jag kommer sakna med just Sverige och det är ju svårt att säga så här innan när man inte vet vad som väntar men givetvis kommer jag sakna vänner och familj. Jag kommer inte sakna melodifestivalen för den tycker jag är ganska fjantig och om du läser detta Emma så JA DEN ÄR FJANTIG!!!! Det känns faktiskt inte som att jag kommer sakna särskillt mycket, jag ser bara fram emot att uppleva en annan kultur med annan mat, annat språk, andra synvinklar och jag ser fram emot att starta om på nytt och låta folk få en egen uppfattning om mig utan att veta något om mig sen innan.

När folk hör att jag ska va borta ett år blir ofta reaktionen: Oj så länge! Men jag tror helt ärligt att jag behöver det. Det senaste året har varit så påfrestande att jag bara måste bort och få lite andra perspektiv på saker. Sen är det ju inget  minus om man kan göra nått åt sin singelstatus =) Brorsan tycker jag ska hitta någon rik engelsman att gifta mej med haha vi får väl se hur det blir med den saken.

Känner mej väldigt tillfreds med mitt liv just nu och vi får hålla tummarna att det håller i sig!

PUSS MAULIN
RSS 2.0