Grönt är skönt!

Nu har jag gått med i politik-svängen igen och det känns helt kanon måste jag säga! Den här gången känner jag att jag hamnat helt rätt och det är Miljöpartiet de gröna, som hädanefter får dras med mej som medlem.

Politik är något som länge intresserat mej och är något jag brinner för. Att sitta och diskutera och reflektera över samhället och hur man kan påverka är bland det roligaste jag vet, dock är inte så många av mina vänner så intresserade så det känns bra att få träffa människor med det gemensamma intresset.

Förra gången det var val så var jag 17 och det gjorde mej väldigt frustrerad att inte kunna påverka ett skit. I år kommer jag hänga på låset på val-lokalen för detta är något jag sett fram emot länge! Jag hoppas att alla som är berättigade till att rösta gör det. Man kan inte påstå att man inte bryr sej för i slutändan så påverkar valresultat alla i samhället, jag menar inte att man måste vara jätteinsatt men det är inte så ansträngande att gå in på partiers hemsidor och läsa vad de har för hjärtefrågor, eller för den delen ändra kanal en kväll och titta på en debatt istället för senaste avsnittet av 2 1/2 men. Att säga att man ska rösta med hjärtat låter så extremt klyschigt så man kan spy men följ magkänslan och känner man inte för något parti så kan man faktist rösta blankt. Huvudsaken är att man utnyttjar den rösträtt som många i världen fortfarande kämpar för att få!!

Over and out // MAULIN!!!


Jag är....

sjuuuuukt rastlös men borde egentligen inte vara det. Borde plugga men vet ta mej tusan inte vad jag ska skriva... har skrivit en halv sida med skit men känner att det kommer att lossna. Ska sitta på bussen imorrn och rå plugga och sen skriva ihop det sista på kvällen. Jag ska även försöka få ihop lite till ikväll men det beror på hur snälla mina brorsöner är när det kommer till nattning. :) Uppgiften kom lite olägligt eftersom jag är barnvakt den här helgen hos min storebror men det är smällar man får ta. Den eviga optimisten i mig säger att det kommer lösa sig i alla fall.

På föreläsningen sist så skulle vi göra en övning där man snabbt utan att reflektera för mycket skulle skriva ner 20 saker som beskrev en själv. Mina  saker blev: Glad, ärlig, lat, kontrollfreak, musikalisk, språkbegåvad, omtänksam, givmild, känslosam, fysisk, social, sportintresserad, rädd för spindlar, slarvig, gottegris, hemkär, knasig, bra på att se människor, ansvarsfull och till sist stöttande. När jag sedan hörde vad de andra skrev så kom jag på saker som jag glömt men som ändå borde vara ganska självklara i alla fall när det gäller mig, till exempel snäll , envis, långsint och oekonomisk. Alla sidor är jag inte så stolt över men jag vet åtminstone om dom och jag jobbar på det :) .

Om det finns något mer jag glömt så skriv det gärna, det kan vara ett bra wake up call att se hur människor runt omkring ser på en som person.

Puss och kram MAULIN!!

Mofasa!!

Jag frågade Emma vad jag skulle blogga om och då tyckte hon att jag skulle blogga om vilken fantastisk människa hon är. So here it goes!

Emma även kallad Mofasa är en av mina närmaste vänner här nere i Kalmar. Vi förstår varandra på ett mongo och väldigt härligt sätt! Det som är skönt med Emma är att det aldrig är några konstigheter och hon säger alltid rakt ut vad hon tycker och tänker.

Just nu går Emma igenom min frys på jakt efter nått att äta, men det verkar som att det som fanns där inte dög eftersom hon bestämde att det blir mackor hehe. Bara så ni vet så har jag massa mat i frysen men tydligen va hon inte sugen på det huset hade att erbjuda :P. Jag har inget emot mackor och the för vi åt en rejäl lunch idag så nått lättare passar mej bara bra.

På torsdag ska jag åka till Huvudstan och hälsa på min bror och gosa med mina brorsöner. Det tråkiga är att bussresan tar 6,5 timmar men då får jag uttnyttja den tiden till att plugga istället om jag nu inte (gud förbjude) blir för åksjuk.

I Söndags var jag på Pumpen med Jonna och hennes mor det var riktigt kul! Fick bugga så mycket att jag blev helt slut men roligt var det! Skulle ha sovit över hos Mathilda men det blev hos Maria istället :P. Annars hade jag en väldigt lugn påsk med mycket barn och hästar och godis. Känns dock väldigt skönt att va hemma även att man önskade att man hann umgås mer med vännerna där uppe. Miss you guys a lot!!

Nähe nu blir det the och mackor med Världens goaste tjej.

Puss o kram o nyp i stjärten MAULIN!!!


Tack alla kompanjoner för en trevlig flygtur igår!

Härligt att det blev så bra uppslutning på Blåkulla igår ! Härligt att se så många nya ansikten att utbyta erfarenheter med. Flygturen gick lite motigt för hade glömt att serva kvasten så jag fick lite stickor i skinkan men det fanns folk som va väl förberedda och hade pincetter med sig så det va snabbt avklarat. Katten försvann dock så om det är nån fått med sig två så hör gärna av er ;) .

Skämt åsido så är mitt humör på topp nu. Har haft en grymt bra vecka med ny kurs, nya bekantskaper och nu mys med nästan hela familjen. Storebror är på besök med sin familj och vi har redan hunnit ha födelsedagskalas och körtur med hästarna i skogen.

Imorrn ska pappa hjälpa mej att få ihop mormors gamla cykel så jag kan ha den i kalmar, är trött på att nästan alla pengar som blir över läggs på bensin. Så nu blir det nyttigare och miljövänligare tag!!

Jag har varit inne på att gå med i miljöpartiet och det lutar åt att jag ska ta tag i det nu. Känner att det är likabra att göra lite skillnad när jag nu är intresserad av politik. :P

Nu ska jag ta o ställa av kvasten till nästa år och smörja in kitteln så den står sig. Ha en glad påsk och ät ihjäl er på godis gott folk för det tänker jag!!

Puss// MAULIN!!!
RSS 2.0